Neem direct contact op: 0229 70 60 10 info@bhvcentrale.nl Wieder 25A, 1648 GA De Goorn
0
€ 0,00

Management Handboek Bedrijfshulpverlening

Management Handboek Bedrijfshulpverlening
Artikelnummer: NVBB-0002
Merk:
€ 105,82 Incl btw
€ 97,08 Excl btw
Gemiddeld bezorging 2 tot 6 werkdagen alleen in NL
Verzendkosten: € 8,25 gratis vanaf € 250,00
Veilig en snel verzonden
De allerbeste service!

Bedrijfshulpverlening is maatwerk.
De Arbowet omschrijft in artikel 15 lid 2 de drie taakgebieden van de Bedrijfshulpverlening en zet in lid 3 het Hoofd BHV aan het denken, om de BHV haar taken naar behoren te kunnen laten uitvoeren.
Het naar behoren is meer dan alleen het schrijven en onderhouden van een BHV-plan en een Ontruimplan.
Een HBHV functioneert altijd op het snijvlak van veiligheidskunde, wet- en regelgeving, management en communicatie, planning en voorbereiding.
In dit management handboek dragen vakauteurs hun kennis en kunde uit als handbagage voor de leidinggevenden aan BHV-organisaties om dat maatwerk te kunnen leveren.

1. Wet- en regelgeving Vele wetten en besluiten hebben direct of indirect met BHV te maken. In dit hoofdstuk passeren Arbowet en regelgeving, de wet en besluit Veiligheidsregio, BRZO, BouwbesluitWoningwet, Milieuwet en Wabo de revue.
2. Risicoanalyse Het ene risico is het andere niet. Hoe bepaal je prioriteiten. De risicomatrix en ranking met Fine en Kinney komen aan de orde, alsmede een klein beetje kansrekening.
3. Van RIE naar BHV De nota van toelichting van de Arbowet is daar heel simpel in: de RIE is de opmaat naar de BHV, maar hoe doe je dat?
4. Risicomanagement en ongevalsmodel Risicomanagement is een drie-eenheid tussen hardware, management en cultuur. Verder wordt een Arbozorgsysteem volgens de OHSAS 18001 uitgelegd.
5.; Communicatie Communicatie is een wezenlijk managementonderdeel, niet alleen in crisistijd, maar ook bij het implementeren van het BHV-plan. Hoe werkt communicatie en hoe schrijf je een communicatieplan?
6. Crisisbesluitvorming Tijdens de crisis loopt niets meer normaal. Toch moeten er ingrijpende besluiten genomen worden. Wat moet je doen en vooral wat moet je niet doen!
7. BHV-plan Zet je de organisatie op als scenariobestrijding of als procesbenadering?
8. Leiderschap en psychosociale nazorg Wat vindt een psycholoog van de relatie tussen leiderschap en communicatie. En dan is er iets ernstigs gebeurd, waar let je dan op met psychosociale nazorg en traumatische ervaringen.
9. Business Continuity Management Hoe belangrijk is het nu al na te denken over wat er geregeld had moeten zijn, nadat de catastrofe zich heeft voltrokken.
10. Brandveiligheid Wat leert het Bouwbesluit over preventie en voorzieningen, en is er altijd een ontruimplan nodig?
11. Externe hulpverlening Een uiteenzetting over de rode, blauwe en witte kolom en de GRIP-systematiek.
12. Bereikbaarheidskaarten en aanvalsplannen De brandweer stelt ze samen, maar hoe komt ze aan de informatie?
13.Bijlagen Bommeldingen, ontruimplan, definities en normen.


  Heeft u zelf een goede of slechte ervaring met dit product? laat andere klanten ook weten wat u van de: Management Handboek Bedrijfshulpverlening vindt!

  Klantenservice

  Klant beoordelingen

  Rosalinde Pols - Dierenambulance Amsterdam
 • André heeft aan een half woord genoeg en staat altijd voor ons klaar met praktijkgerichte oplossingen en creatieve ideeën. Stap voor stap bouwen we samen aan een veilige werkomgeving.

  Contact

  BHV Centrale
  Bezoekadres & Hoofdkantoor

  Wieder 25A
  1648 GA De Goorn

  BHV Centrale
  Opleidingscentra

  Wieder 25A
  1648 GA De Goorn

  De Corantijn 91C
  1689 AN Zwaag

  Email: info@bhvcentrale.nl
  Algemeen: 0229-706010
  Copyright © 2024 - BHV Centrale.nl. Alle rechten voorbehouden