Neem direct contact op: 0229 70 60 10 info@bhvcentrale.nl De Corantijn 89, 1689AN Zwaag
0
€ 0,00


Plattegronden:

Ontruimingsplattegronden (ook wel vluchtwegplattegronden) zijn schematische tekeningen welke opgesteld worden voor in het ontruimingsplan en welke schematisch aan de muur waarop de dichtstbijzijnde vluchtwegen, beschikbare brandblusmiddelen en instructie voor medewerkers is weergeven. 
Plattegronden worden getekend conform NEN1414 en opgeleverd in A4 of A3. De plattegronden kunnen geleverd worden met of zonder kliklijst. Zie onderstaand een voorbeeld van een vluchtwegplattegrond, opgesteld volgens de juiste normen.Zijn vluchtwegplattegronden verplicht?

Voor het opstellen van een ontruimingsplan wordt veelal de NEN8112 gehanteerd. In deze norm staat beschreven hoe een ontruimingsplan kan worden opgesteld. Vluchtwegplattegronden zijn een onderdeel van het ontruimingsplan.

De verplichting tot het hebben van een ontruimingsplan wordt aangestuurd door het Bouwbesluit 2012. In artikel 6.23 - Ontruimingsalarminstallatie en ontruimingsplan - lid 6 staat het volgende: "Een gebruiksfunctie met een brandmeldinstallatie als bedoeld in artikel 6.20 heeft een ontruimingsplan.".


Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via de mail: info@bhvcentrale.nl of telefoon: 0229-706010

Klantenservice

Klant beoordelingen

Nico Geurts - Schietvereniging SV de Vrijheid
 • 'SV de Vrijheid’ Hoorn is een schietsportvereniging waar veiligheid hoog in het vaandel staat. Daarom heeft ‘SV de Vrijheid’ een 20-tal vrijwilligers, door BHV Centrale laten opleiden tot gecertificeerde BHV-er. Bij de BHV centrale wordt goed geluisterd naar onze wensen die vervolgens in nauwe samenspraak worden ingevuld. We hebben een aantal intensieve maar verrassende en leerzame trainingen voltooid. BHV Centrale doet dit met gedrevenheid en expertise op hun vakgebied. We kijken uit naar de volgende training in september!

  Contact

  BHV Centrale
  Kantoor + showroom

  De Corantijn 89
  1689AN Zwaag


  BHV Centrale
  Opleidingscentrum

  De Corantijn 91C
  1689AN Zwaag

  Email: info@bhvcentrale.nl
  Algemeen: 0229-706010
  Copyright © 2023 - BHV Centrale.nl. Alle rechten voorbehouden